Joint Editorial

 

Originally built as a warehouse for General Electric, this space was a big, open loft with a beautiful arching bow-truss ceiling, steel windows, and lots of natural light.  The nature of the work done by Joint requires each editor to have his or her own “room” but they also wanted a shared living space in which to gather, brainstorm, and hang out. We worked with Vallaster Corl architects to respond to their request for both public and private space by creating a rim of private offices around the edge of the space, and two enclosed pods, with mezzanines above them, connected by a bridge. The space in the center is the public “great room” which serves as a kitchen, living room, and dining room. Despite the necessary divisions the space maintains a feeling of openness and light.  We kept our materials as simple as possible to highlight the architecture, both existing and new, and strove in the furnishings to create a comfortable, welcoming, casual feeling reflective of the Joint Editorial identity.

The senior designer for the Joint Editorial project was Chelsie Lee.

Photos by Lincoln Barbour